Jorg Bakermans werkt inmiddels al bijna 7 jaar bij Akoestiek Montage Brabant als projectleider. In 2014 is Jorg bij AMB gestart: 'Tijdens mijn eerste werkdag voelde deze kleinschalige ''Kempische'' organisatie meteen goed aan'. Jorg woont zijn hele leven al in Hapert, nu ook samen met zijn vrouw Sabrina en zijn twee kinderen Jens en Mirte. Met zijn kennis en grote interesse voor de bouw is hij al jaren een sterke kracht voor AMB. 
 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik ben een echte familieman, familie staat bij mij op nummer 1. Daar ben ik mijn vrije tijd dan ook veel mee bezig en ga er met hen of vrienden graag op uit, bijvoorbeeld met vakantie. Sinds kort  ben ik 3 dagen per week te vinden op het voetbalveld om het team van mijn zoontje te trainen. Daarnaast speel ik zelf saxofoon bij de harmonie en vind ik wielrennen erg leuk om te doen. In de zomer ben ik een groot liefhebber van windsurfen en hoop de aankomende jaren hier meer tijd voor te kunnen vrijmaken. Genoeg hobby's dus!”
 

Hoe ben je bij AMB terecht gekomen?

“Van jongs af aan heb ik al een grote affiniteit met de bouw. Ik was namelijk thuis al vroeg bezig met het helpen van mijn vader met verschillende werkzaamheden. Dat ik later op de MTS bouwkunde zou gaan studeren, was voor veel mensen dan ook geen verrassing. Nadat ik deze opleiding had afgerond, koos ik er voor om door te studeren aan de HTS waarbij ik naast deze studie vele nieuw- en verbouwprojecten heb getekend bij een bouwkundig adviesbureau. Na een onvergetelijke stage op Curaçao heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik als werkvoorbereider begonnen bij een gerenommeerde aannemer in Eindhoven. Ongeveer 3 jaar later heb ik de overstap gemaakt richting een grote projectontwikkelaar waar ik als projectleider kon starten, een mooie functie waar op dat moment mijn ambities lagen. Na twee fantastische jaren heb ik uiteindelijk besloten toch weer terug te keren naar de aannemerswereld. Door de toenmalige crisis en het faillissement van het bedrijf ben ik in contact gekomen met Martijn die ik al kende van de tennisvereniging. AMB was op zoek naar een projectleider. Toen is het balletje  gaan rollen en ben ik al weer sinds 2014 werkzaam bij AMB als projectleider.''

Wat maakt werken bij AMB zo leuk?

''Bij AMB hebben we een grote diversiteit aan projecten. Naast de 'standaard' afbouw-projecten denken en bouwen graag mee aan bijzondere projecten. Mensen worden erg blij wanneer wij komen, maar nog enthousiaster als we weer vertrekken nadat het project tevreden is opgeleverd. Bij AMB werken we met een Kempische mentaliteit, ofwel een hands-on mentaliteit! We werken met zijn allen keihard, zeggen waar het op staat en spreken elkaar aan wanneer iets mis is gelopen. Dit kan ooit wel eens botsen, maar het mooie is dat we 5 minuten later weer met zijn allen kunnen lachen en alles weer is vergeten.''

Wat zijn projecten waar je trots op bent?

“Eén van de mooiste en uitdagende projecten die ik heb mogen maken is het Naturalis in Leiden (zie tweede foto). Voor dit project zijn we namens Barri & More op ca. 40 meter hoogte aan de slag gegaan met de zogenaamde ‘ogen’ van dit project. Voor dit werk en onze werkzaamheden is speciaal een steiger ontworpen waardoor we op grote hoogte konden werken. Daarnaast was het een uitdagend project omdat de afstemming met de uitvoering erg strak was gepland. Naast de “ogen” en een groot akoestische spanwand in het atrium, hebben we in dit museum totaal 165 akoestische bedrukte spanwanden en diverse verlichte spanplafonds in het auditorium en restaurant gerealiseerd, een project om als team echt ontzettend trots op te zijn.”

Wat zijn je ambities met AMB?

“Ik wil met AMB bijzondere en mooie projecten blijven realiseren. Daarnaast wil ik met de klant blijven meedenken in oplossingen, dat is ook waar de kwaliteit van AMB ligt. Door onze eigen kennis naar een hoger niveau te tillen worden deze adviezen alleen maar beter. Hierdoor kunnen we opdrachtgevers makkelijker overtuigen en ook aantonen dat akoestiek in een project belangrijk is.”


<< TERUG
Abonneer je nu op onze nieuwsbrief