Meet Martijn...

Meet Martijn... 

Martijn Buijtels is vandaag de dag algemeen directeur van Akoestiek Montage Brabant. Zijn achtergrond ligt echter niet in de afbouw maar in de creatieve hoek: hij is ooit begonnen aan het Grafische Lyceum in Eindhoven. Tijdens zijn eindstage kreeg Martijn een baan aangeboden bij zijn stagebedrijf. Na een aantal jaar, nadat Martijn zich inmiddels had opgewerkt als hoofd bedrijfskantoor, werd hij gevraagd door Jan Klessens, de oprichter van Akoestiek Montage Brabant, om de administratie van AMB te verzorgen. Dit deed Martijn een jaar lang naast zijn huidige baan, toen Jan hem vroeg om officieel bij hem in dienst te komen. Na lang nagedacht te hebben besloot Martijn om de definitieve switch te maken van de grafische sector naar de (af)- bouw. Enkele jaren later neemt hij samen met Frans Klessens, de zoon van Jan, het bedrijf over.

Uitbreiden en kansen
Martijn begon alleen op een kantoor midden in Bladel. Dit breidde zich al snel uit naar een nieuw kantoor aan de andere kant van de straat met een projectleider erbij. Een aantal jaar later verhuisde men naar het nu zo vertrouwde nest aan de Muggenhool. Daar groeide AMB uit tot een team van inmiddels zo’n 7 man op kantoor en een hoop mannen buiten de deur.

Waar eerst vooral werd gewerkt voor Phillips, heeft AMB zich ontwikkeld tot een veelzijdig bedrijf. Een samenwerking met Barrisol ligt hier volgens Martijn ten grondslag aan. De mogelijkheden die het merk Barrisol bood prikkelde de creativiteit van Martijn. Hierdoor zijn de contacten met de bioscopen, restaurants en andere klanten in het hogere segmenten gekomen. ‘Barrisol heeft de markt van AMB ongelooflijk verbreed’, aldus Martijn. De echte doorslag hierin was het project wat gemaakt is voor Station Eindhoven, waar veel bedrijven de kwaliteiten van AMB hebben ontdekt. Sindsdien heeft AMB onder leiding van Martijn de markt in exclusieve en out-of-the-box projecten flink uitgebreid.


Kijken naar de toekomst
Martijn heeft duidelijke ambities die hij met Akoestiek Montage Brabant wil bereiken: ‘Voor mij hoeft Akoestiek Montage Brabant niet het grootste bedrijf te worden van Nederland. Voor mij staat de kwaliteit van het werk dat we leveren net zo hoog als de kwaliteit van het werken bij AMB.’ Dit komt naar voren in het wederzijdse respect wat er voor elkaar is, iedereen is gelijk en mag zijn mening delen met de rest. Ieders mening wordt gewaardeerd en daar wordt naar geluisterd.

Uiteraard heeft de coronacrisis een hoop onzekerheid gebracht over de toekomst, zoals dat in iedere branche het geval zal zijn. Gelukkig staat er op dit moment een gezonde organisatie, waardoor we ons voorlopig geen zorgen hoeven te maken. De eigen ambitie van AMB staat dan ook nog steeds: de kwaliteit van de projecten die AMB mag maken moet het niveau wat het nu heeft in de toekomst overtreffen. Dat staat bovenaan. ‘We werken met de beste producten en onze medewerkers worden steeds beter. Door ze op te leiden en te begeleiden kunnen we de kwaliteit telkens verbeteren en onze klanten blijven verrassen. Over 5 jaar staat er nog altijd een sterk AMB met nog meer mooie én vette projecten!’

Het leukste aan AMB
Volgens Martijn is het allerleukste aan AMB de mensen om hen heen. ‘De sfeer zou ik echt missen. De vette projecten die we mogen maken, daar word ik vrolijk van. We hebben een team dat altijd enthousiast is en echt voor elkaar wil werken. We zetten met zijn allen de schouders onder een project wanneer dat gevraagd wordt.’ Echter is er ook wel het een en ander veranderd de afgelopen jaren, en dat is de rol van Martijn zelf: ‘Waar ik vroeger nog nauw betrokken was bij een project, is het nu niet meer de bedoeling dat ik me er mee bemoei. Ik ben vooral met architecten aan het sparren om de akoestiek in het project te verwerken. Ik probeer onze boodschap, ''Akoestiek is onderdeel van het interieur’’, zo breed mogelijk te verspreiden.’

Eigen ambitie
Naast de ambities voor het bedrijf streeft Martijn naar een privé situatie waar het gezin en de gezondheid een stabiele factor zijn, voor hem staat dat gelijk aan een zorgeloos leven. ‘Ik hoef niet te leven in het grootste huis uit de buurt, maar het zou fijn zijn om wel financieel onafhankelijk te zijn.’

Om werk en privé gescheiden te houden, gaat de telefoon iedere avond om half 6 uit. Vrouw en kinderen gaan dan voor bij Martijn. Pas wanneer de kinderen naar bed zijn, gaan de telefoon en laptop weer aan voor noodzakelijk werk. Daarnaast zorgt Martijn dat er minimaal één dag in de week niet in de avond wordt gewerkt om ook met zijn vrouw te kunnen genieten van de avond. Ook in het weekend staat familie voorop en wordt er niet gewerkt. ‘Zo houd je het werken ook leuk voor iedereen’, zoals Martijn zelf zegt.