Bedrijfsleider is gestart

Vandaag is onze bedrijfsleider Dorien gestart!

We kijken al een tijdje uit naar haar komst, maar vandaag is het dan toch echt zover. Dorien Beelen-Doorn gaat als bedrijfsleider een nieuwe functie vervullen bij AMB. Zo zetten we nieuwe stappen om onze organisatie nog verder te professionaliseren en structureren. De hoogste tijd dus om Dorien iets beter te leren kennen!

Welkom, Dorien! Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Dorien, ik kom uit Leende waar ik samen met mijn man en 3 honden woon. In mijn vrije tijd houd ik van veel wandelen, lezen en spelletjes doen met vrienden. Ook hebben mijn vader en broer een eigen autozaak waarvoor ik in de avonduren nog de administratie verzorg. Ik hoef me dus nooit te vervelen, maar het is allemaal goed te combineren.

Hoe ben je bij deze vacature van AMB terecht gekomen?
Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Hellen de Beijer, die verantwoordelijk is voor de financiële administratie bij AMB, is thuis aan het verbouwen. Mijn man, die werkt bij een installatiebedrijf, is daar ook bij betrokken. Hellen vertelde over deze vacature bij AMB en liet Martijn naar mijn man bellen met de vraag of die functie misschien niks voor hem was. ’s Avonds lazen mijn man en ik de vacature eens goed door en zei ik: dat is misschien wel niks voor jou, maar precies waar ik naar op zoek ben! Vervolgens ben ik koffie gaan drinken met Martijn en is het balletje gaan rollen. Ik was niet direct op zoek, maar dit kwam eigenlijk op het perfecte moment op mijn pad.

Zo kan het ooit lopen! Wat heb je hiervoor gedaan?
Hiervoor was ik Hoofd Service & Onderhoud bij een hekwerkbedrijf in Veldhoven. Daar ben ik ruim zeven jaar geleden ooit begonnen als serviceplanner, waarna ik vervolgens ben doorgegroeid. Ik heb daar mooie stappen mogen zetten, maar voor mij was het tijd om de volgende stap te zetten waarbij ik meer verantwoordelijkheid kan nemen en meer invloed kan uitoefenen op de organisatie.

Was dat hetgene wat je zo aansprak in de vacature bij AMB?
Zeker. Maar ook vooral het optimaliseren van het proces en het leidinggeven en coachen van medewerkers sprak me ontzettend aan. Ik vind het altijd leuk om te kijken hoe dingen beter en anders kunnen. Het stukje projectleiding is nog nieuw voor mij, maar het regelen van zaken ligt mij over het algemeen wel goed. Deze vacature is voor mij het totaalplaatje: eerst had ik slechts een stukje van het proces in handen, nu ben ik van financiën tot aan uitvoering en alles wat daarbij komt kijken verantwoordelijk. Dat geeft me een super goed gevoel en ik kan niet wachten om alles en iedereen te leren kennen.

Waar heb je het meeste zin in om te gaan doen bij AMB?
Dat is lastig te zeggen omdat alles nog nieuw voor me is, dit is mijn eerste dag! Het enthousiasme van Martijn dat ik al in het eerste gesprek voelde is echter aanstekelijk en ik heb er dus heel veel zin in om deze ‘puzzel’ helemaal uit te gaan vinden. Ik ga in mijn eerste dagen vooral veel meekijken en met iedereen spreken om erachter te komen waar we staan zodat we samen kunnen gaan bepalen waar we heen willen. Ik heb er zin in!