Martijn is al 20 jaar onderdeel van AMB

We begonnen letterlijk aan de keukentafel.

Op 30 mei is het 20 jaar geleden dat Martijn aan zijn AMB avontuur begon. Voordat hij het zelf wist, werd hij onderdeel van dit grote geheel. Wij nemen je graag mee terug in de tijd.

Hoe ben je bij AMB terecht gekomen?
Mijn toenmalige schoonvader Jan Klessens nam mij mee naar zijn compagnon, om samen even de administratie op te halen. Ik was toen nog elders in loondienst, had een hartstikke leuke baan. Me totaal niet bewust van wat er die dag zou gebeuren, werd daar aan tafel de vraag gesteld wie deze werkzaamheden nu zou gaan overnemen. Ineens werden de ogen op mij gericht. Ik kreeg deze taak totaal onverwacht toegewezen. Naast mijn drukke baan ging ik hier samen met Jan mee aan de slag, dit hebben we zo'n 1,5 jaar op die manier gedaan. Toen Jan met pensioen ging, heb ik samen met Frans de kans gekregen om het bedrijf over te nemen.


Kun je wat vertellen over AMB van toen en nu?
We begonnen letterlijk aan de keukentafel en nu zitten we in een prachtig kantoorpand, we hebben een eigen werkplaats en een mooi team om ons heen. In de beginperiode hadden we eigenlijk alleen Philips als klant en waren we vooral bezig met plafonds. We zijn onze klantenkring gaan uitbreiden, zelf werken aan gaan nemen, na een jaar of 5 werden we Barrisol dealer. De akoestische markt werd steeds meer onze tak van sport en vanuit mijn grafische achtergrond heb ik er ook een steeds creatiever bedrijf van weten te maken. Een CNC machine werd aangeschaft en ondertussen produceren we custom made producten, werken we samen met architecten en realiseren we supergave projecten door het hele land.


Waar ben je het meest trots op?
Ik ben vooral heel trots op hoe we dit met z'n allen samen hebben gerealiseerd! Alle projecten, met steeds verrassende eindresultaten. Verder blijft het Tuschinski theater een grote trots en het recente project Lincoln is ook prachtig.


Wat vind jij het allerleukste aan je werk?
Ik word niet meer in de organisatie gezogen, maar mag vooral werken áán het bedrijf in plaats van ín het bedrijf. Ik heb veel contact met architecten en kan me focussen op design en fancy projecten. Projecten binnenhalen, zodat we samen gave dingen kunnen bouwen.


Hoe ziet jouw ideale toekomst er binnen AMB uit?
Nog meer focus op akoestisch design. Dé partij zijn voor custom made akoestisch design producten. In contact met architecten en projectbureaus kunnen we veel bereiken en daar zou ik ook graag ons team op uitbreiden. We kunnen ook onze klanten hierop selecteren en AKOESTIEK.NL groter maken. Akoestisch advies blijven we geven, maar dan via een samenwerking met Team Geluid.


Wat is het allerleukste wat je bij AMB hebt meegemaakt?
Ik ben een echt 'mensenmens'. Plezier maken en gave dingen doen samen met het personeel vind ik het allerleukste. Van prachtige projecten realiseren tot vals zingen in de karaokebar. We maken veel mee samen.