Duurzame materialen

het belang van duurzame en kwalitatieve materialen

“Als ik over onze materialen praat, dan moeten deze in ieder geval tientallen jaren meegaan zonder dat ze er kwalitatief op achteruitgaan. Ook moet het makkelijk te reinigen zijn, als dat al moet – veel producten zijn namelijk antistatisch waardoor schoonmaak minimaal is.” - Martijn Buijtels

Binnen AMB zijn we constant bezig om hoogwaardige en kwalitatieve producten om ons heen te verzamelen. Daarnaast vindt Martijn het belangrijk dat als er producten vervangen moeten worden, deze gerecycled worden: “We willen akoestische producten uit de markt te halen en daar een nieuw product van te maken. Zo werken we ook met akoestisch leer. Hiervoor gebruiken we oud akoestisch materiaal, afkomstig uit demontage of sloop, en dit bewerken we met afval leer.” 

“Een ander voorbeeld is het maisdoek van Barrisol Normalu SAS - Official, waar wij dealer van zijn en veel mee werken. Dit doek bestaat uit 30% mais en kan als spanplafond worden gebruikt. Verder sluit ik ook niet uit dat we zelf verder gaan in onze zoektocht naar duurzame alternatieven – we zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en materialen.”

Hoe de toekomst van akoestiek er dan uit ziet? “Duurzaamheid en design zullen steeds belangrijker worden. Omdat mensen meer thuis gaan werken, zal het kantoor anders worden en meer een Hospitality sfeer krijgen. Uitstraling en kwalitatief design zullen hierdoor belangrijker worden omdat mensen zich op deze plekken prettig willen voelen”.

#sustainability #quality #acoustics #acousticdesign #akoestiek #leer #duurzaamheid #zorgvoordeplaneet