AMB heeft een eigen CNC machine!

amb heeft een eigen cnc machine!


Met de komst van onze eigen hypermoderne Zünd CNC machine wordt onze productie nóg flexibeler, nauwkeuriger en efficiënter. CNC-bewerking (Computer Numerically Controlled) is een fabricageproces waarbij voorgeprogrammeerde computersoftware de beweging van fabrieksgereedschap en machines in gang zet. Bij AMB is de zeer multifunctionele Zünd G3 XL-32oo met zware freesoptie geplaatst. 

Allerlei (akoestische) materialen, zoals PETAC, polywol, plaathout, aluminium, maar zelfs akoestisch leer en vilt kunnen worden bewerkt met onze nieuwe CNC machine zodat voor ieder project perfect maatwerk mogelijk wordt, zonder dat we hiervoor afhankelijk zijn van derde partijen. Met deze machine kan sneller worden geschakeld: wanneer een product snel nodig is of tekort blijkt gedurende een project, kan dit intern worden geproduceerd. De tekening wordt gemakkelijk via werkvoorbereiding naar de machine gestuurd, welke deze zelf kan gaan produceren: een volledig geautomatiseerd proces waardoor zowel snelheid als kwaliteit van productie toenemen. Ook bijzondere en afwijkende vormen en maten kunnen nu beter en sneller worden gemaakt. We produceren zelf op het hoogste tempo met de producten die op dat moment nodig zijn.  

Naast bovengenoemde voordelen voor onze klant, biedt de CNC machine ook mogelijkheden voor personeel: door middel van externe en interne opleidingen krijgen zij de mogelijkheid hun technische kennis en kunde te optimaliseren. Ook is werken met een CNC machine vele malen veiliger dan handbewerking en resulteert het in veel minder materiaalafval. 

Verhoogde productiesnelheid en efficiëntie

Niet alleen door het feit dat we niet meer afhankelijk zijn van derden, maar ook door het feit dat meerdere platen tegelijk kunnen worden verwerkt door middel van de tandem constructie, bespaart de CNC machine kosten. Aan de ene kant kan worden gefreesd, terwijl aan de andere kant een nieuwe plaat wordt geplaatst. In de tussentijd kan personeel dus ook andere werkzaamheden oppakken. Het uiteindelijke doel van onze CNC machine is om zelfvoorzienend te worden en ook anderen te kunnen bevoorraden. In de toekomst zullen dus zowel standaard als maatwerk producten sneller, kostenefficiënter en nauwkeuriger kunnen worden geproduceerd.