Hein Dirkx, binnendienst bij AMB!

Hein Dirkx, binnendienst bij AMB!

Hein Dirkx werkt al meer dan 2 jaar bij AMB in de binnendienst. Hein is geboren en getogen is Bladel en is altijd druk bezig met zijn hobby’s, waaronder motors en motorcross. Bij AMB is hij verantwoordelijk voor het magazijn en het regelen van alle logistieke activiteiten van AMB. Daarnaast houdt hij zich ook actief bezig met de activiteiten van de personeelsvereniging.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met motoren. Ik klus aan mijn eigen motoren en ik rijd enduro. Daarnaast vind ik motorcross erg gaaf. Ook besteed ik veel tijd met mijn vrouw en twee kinderen van 14 en 16. Verder vind ik het leuk om met mijn vrienden Boergondisch bezig te zijn.

Hoe ben je bij AMB terecht gekomen?
Martijn en Frans ken ik van de lagere school. Ik heb verschillende jaren bij Martijn op school gezeten. Na mijn opleiding in de meubel, hout en bouw heb ik een aantal jaren gewerkt bij een antiekzaak. Daar repareerde ik antieke meubelen. Ook heb ik een aantal jaren gewerkt in de gevelrenovatie. Mijn vrouw is bevriend met de zus van Martijn, zodoende hoorde ik dat AMB opzoek was naar iemand in de binnendienst. Ik heb toen gesolliciteerd naar deze functie en heb deze kunnen invullen.

Wat doe je zowel bij AMB?
Mijn werkzaamheden bij AMB zijn vooral gericht op het doen van het voorwerk van de monteurs. Ik zorg er samen met Peer voor dat de monteurs zo makkelijk mogelijk kunnen werken. Ik zaag en schilder kozijnen, vermaak producten, laad en los materiaal en leg dingen klaar zodat de monteurs goed voorbereid naar de bouw kunnen.

Wat maakt werken bij AMB zo leuk?
In mijn werk zit veel variatie. Geen dag is hetzelfde en ik kan vandaag nog niet vertellen wat ik de rest van de week mag gaan doen. Dat het werk zo onvoorspelbaar is maakt het ook erg leuk. Verder mag ik veel nieuwe dingen proberen waardoor het werk altijd uitdagend blijft. Ik krijg dus veel ruimte, verantwoordelijkheid en vrijheid binnen mijn functie. Dat maakt werken bij AMB ontzettend leuk en divers!

Wat zijn projecten waar je trots op bent?
Het werk wat ik verricht is vaak niet terug te zien in het eindresultaat. De werkzaamheden die ik verricht zijn vaak de constructie, de basis, voor hetgeen wat de buitenwereld te zien krijgt. Een voorbeeld hiervan is het Naturalis in Leiden, hier heb ik veel constructiewerk voor mogen doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het eindresultaat uiteindelijk zo mooi is geworden. Daar ben ik erg trots op.

Heb je nog ambities binnen AMB?

Sinds kort zijn we met het team bezig met de aanschaf van een CNC-machine. Met deze machine willen we ons assortiment nog verder uitbreiden waardoor we meer klanten kunnen voorzien van op maat gemaakte akoestische oplossingen. Wanneer de CNC-machine in werking wordt gesteld wil ik mijzelf hier in verdiepen en de machine mee gaan laten opereren, dat zie ik als een mooie verantwoordelijkheid. Daarnaast wil ik de monteurs blijven ondersteunen door mijn technische kennis toe te passen.