Fietsenstalling Leidseplein

Akoestisch advies
Het Leidseplein in Amsterdam stond dag in dag uit vól met fietsen. Geen gezellig plaatje, en daarom besloot de gemeente Amsterdam een luxe en veilige ondergrondse fietsenstalling te realiseren naar ontwerp van ZJA met plek voor maar liefst 2000 fietsen. Wij zorgden voor veilige akoestische lichtoplossingen van Barrisol.
Fietsenstalling Leidseplein

Bouwpartners

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Architect
ZJA
Aannemer
Bosman Bedrijven, Ballast Nedam
Leveranciers
Barrisol
Montagebedrijf
AMB
Fotografie
Barrisol
Locatie
Amsterdam

Fietsenstalling Leidseplein Amsterdam

Het Leidseplein in Amsterdam stond dag in dag uit vól met fietsen. Geen gezellig plaatje, en daarom besloot de gemeente Amsterdam een luxe en veilige ondergrondse fietsenstalling te realiseren naar ontwerp van ZJA met plek voor maar liefst 2000 fietsen. 

In opdracht van Bosman Bedrijven en Ballast Nedam werd ons de opdracht te geven om de akoestiek van deze fietsenstalling te optimaliseren. Dat deden we met maar liefst 16 akoestische lichtplafonds van Barrisol Normalu SAS - Official welke ook nog eens alle techniek, brandinstallatie, verlichting, wifi en muziekinstallaties netjes verbergen. Daarnaast is in de ronde koven van deze akoestische spanplafonds de fietsdetectie geïntegreerd waarmee je kunt zien waar nog vrije plekken zijn.

Deze akoestische lichtoplossing zorgt voor een prettige en veilige sfeer (zeer hoge brandveiligheid, sleuven zorgen voor toevoer van verse lucht en de doeken zijn 100% recyclebaar) in de gehele fietsenstalling die past bij het design van Hans van Houwelingen. Een bijzonder project waar we ontzettend trots op zijn!

Fietsenstalling Leidseplein
Fietsenstalling Leidseplein
Fietsenstalling Leidseplein
Fietsenstalling Leidseplein
Fietsenstalling Leidseplein

Wil jij ook zo'n mooie akoestische oplossing?