Dolby Vision Pathe de Munt

Akoestisch advies
Voor deze zaal had Pathé besloten een volledig nieuwe Dolby cinema te maken, waarvoor de volledige zaal moest worden gestript. AMB heeft een nieuw plan gepresenteerd voor de verbouwing van deze zaal, waarin gebruik is gemaakt van een Cocoon construct en 3D-wanden waarin doeken konden worden gehangen door middel van een ingewikkeld staalwerk.
Dolby Vision Pathe de Munt

Bouwpartners

Opdrachtgever
Pathé
Architect
Buroh
Aannemer
Tenback Projecten
Leveranciers
Barrisol
Montagebedrijf
AMB
Locatie
Amsterdam

Dolby Vision Pathe de Munt


Je kent ‘m niet meer terug, de totaal vernieuwde Pathé De Munt! De entree, de shop voor eten en drinken en het interieur zijn voorzien van een compleet nieuw en fris uiterlijk. Wij zijn enorm trots! Bij binnenkomst zien bezoekers de nieuwste trailers op een LED-scherm van 7 bij 2,5 meter, kunnen zij hun tickets kopen bij de drie vernieuwde kassa’s en op high-tech 55-inch touchscreens. Dat betekent kortere rijen en minder wachttijd.

De Dolby Vision zaal in Pathé de Munt was een grote maar ontzettend waardevolle uitdaging voor AMB. Voor deze zaal had Pathé besloten een volledig nieuwe Dolby cinema te maken, waarvoor de volledige zaal moest worden gestript. AMB heeft een nieuw plan gepresenteerd voor de verbouwing van deze zaal, waarin gebruik is gemaakt van een Cocoon constructie en 3D-wanden waarin doeken konden worden gehangen door middel van een ingewikkeld staalwerk. De doeken die hiervoor zijn gebruikt van Barrisol zijn speciaal voor het type Dolby cinema ontwikkeld.

Hiernaast is de volledige zaal door AMB geïsoleerd. Voor AMB lag ook een moeilijkheid in het plafond, waar 120 boxen in werden gehangen om het geluid zo perfect mogelijk te laten werken. Ten slotte heeft AMB een EVP tunnel gerealiseerd in de entree naar deze zaal, waarbij op de wanden al films en reclames kunnen worden geprojecteerd. Na deze succesvolle samenwerking met Pathé is AMB ook ingehuurd om alle Pathé-4DX zalente gaan ontwikkelen, als eerste in Nederland! Wij zijn trots dat deze samenwerking nog altijd een succes voor beide partijen is.  

Dolby Vision Pathe de Munt
Dolby Vision Pathe de Munt
Dolby Vision Pathe de Munt
Dolby Vision Pathe de Munt

Wil jij ook zo'n mooie akoestische oplossing?

Mogelijk andere interessante projecten?