MEESTER KEEMAN

In januari 2019 opende Meester Keeman zijn deuren in het centrum van Waalre. Het nieuwe initiatief van 3 Eindhovense ondernemers brengt een toegankelijk grand-café met dorpse sfeer en stadse kwaliteit. Dit unieke gebouw was oorspronkelijk een schoolgebouw met een bibliotheek. En ja, gedurende vele jaren was het ook een thuis voor de leraar, meester Keeman!

Het is niet gewoon een locatie, maar een plek met een verhaal. Architect King Kongs bleef trouw aan de oorsprong van het gebouw en creëerde een interieuratmosfeer die de tijd weerspiegelde, in zowel de meubels als in de fijnere details - en dat lieten zij, wat betreft akoestiek, over aan ons. 

Met zo'n grote ruimte speelde routing een belangrijke rol. Door de kamer logisch in te delen naar functie, heeft AMB unieke ruimtes gecreëerd - van binnenkomst, tot lounge / bankruimte, tot eethoek. De beweging door deze zones wordt verder benadrukt door semi-transparante scheidingswanden. Op deze manier is het historische pand volledig gerenoveerd tot hip restaurant. AMB verzorgde bij Meester Keeman het advies voor de akoestiek en leverde & monteerde o.a. het Barrisol akoestisch spanplafond, waardoor gasten kunnen genieten van een fijne en gezellige akoestiek in het restaurant. 

Bouwpartners

Opdrachtgever: Meester Keeman
Architect: King Kongs 
Aannemer: Construct
Fabrikant akoestische doeken: Barrisol
Montagebedrijf: Akoestiek Montage Brabant