Station Eindhoven


Het Station in Eindhoven is een project waar AMB 7 jaar lang bij betrokken is geweest – vanaf dag 1, aan de ontwerptafel van architect Luuk Veeger tot aan de complete nazorg van de renovatie. Na vele ontwerp- en sparringssessies met NS en ProRail is besloten om Barrisol lichtplafonds toe te passen in de nieuwe tunnel aan het station – een gave uitdaging voor het team van AMB. Hiervoor is gekozen wegens de relatief lage kosten voor onderhoud en duurzaamheid in de gehele levensduur van Barrisol lichtplafonds. In deze plafonds zijn verschillende 3D lichtelementen toegevoegd, om een mooi egaal effect te creëren. Hiernaast is ook een groot deel van de afbouw door AMB verzorgd, waaronder de verschillende metalstud wanden, koofconstructies, timmerwerken, en isolatiesystemen. Ook stuurden wij onderaannemers aan over de uitvoering van deze grote renovatie. De grootste uitdagingen van dit project lagen in het feit dat het plafond verschillende hoogtes had in het hele plafond, waardoor er veel moest worden gepionierd en getest om het led-effect zo optimaal mogelijk te krijgen. Gedurende deze complete renovatie is door middel van nauw sparren met de architect en opdrachtgever een ontzettend mooi eindresultaat gerealiseerd, waar de NS en Prorail nog altijd erg tevreden mee zijn – de plafonds werken namelijk, 4 jaar later, nog altijd perfect en is er amper onderhoud of vervanging nodig geweest.