Capital C Amsterdam

Spanplafonds Totaalafbouw
De voormalige Diamantbeurs van Amsterdam kent een rijke historie, zowel qua architectuur als functies die het gebouw door de jaren heen heeft gekend. Het nieuwe gebouw draagt de nieuwe naam CapitalC en bestaat uit 5 verdiepingen, waaraan een 6e en 7e verdieping zijn toegevoegd in de vorm van een diamantkoepel, om de oude charme terug te brengen.
Capital C Amsterdam

Bouwpartners

Opdrachtgever
Newkantoor
Architect
Zwarts & Jansma architects
Leveranciers
SIG, Barrisol
Montagebedrijf
AMB

Capital C Amsterdam

De voormalige Diamantbeurs van Amsterdam kent een rijke historie, zowel qua architectuur als functies die het gebouw door de jaren heen heeft gehuisvest. Het nieuwe gebouw draagt de nieuwe naam CapitalC en bestaat uit 5 verdiepingen, waaraan een 6e en 7e verdieping zijn toegevoegd in de vorm van een grote diamantkoepel, om de oude charme van het gebouw weer terug te brengen. Op de eerste vijf etages heeft AMB de kantoorzones volledig verbouwd door middel van metal-stud handwanden, afgewerkt met glaswanden. Vanwege de industriële look van de kantoorruimtes, had het gebouw last van akoestische problemen en een grote galm door alle ruimtes heen. Door middel van Ecophon Solo eilanden die op de plafonds zijn geplaatst en op kleur zijn gespoten, heeft AMB deze problemen kunnen oplossen, en kan er weer met plezier in het gebouw worden gewerkt. AMB heeft het totale afbouwpakket voor deze etages verzorgd.

Naast de kantoorruimtes heeft AMB ook de conferentiezaal aangepakt. Hier is meer lichtinval gecreëerd, waardoor een speciale en moderne ruimte is ontstaan. Ook hier zijn systeemplafonds geplaatst, welke op kleur zijn gespoten, en ledverlichting boven is geplaatst, welke van kleur verandert. De grootste uitdaging in deze ruimte lag in het harde geluid van de luchtkanalen boven het plafond van de conferentiezaal. Hierom is gekozen voor een speciale ontwerp van systeemplafonds welke naast geluid absorberen, ook geluid van buitenaf tegenhouden.

Voor de 6e en 7e etage, in de nieuwe diamantkoepel, heeft AMB ook de metal-stud wanden en systeemplafonds in toiletunits verzorgd. Omdat AMB zich zo goed heeft weten in te leven in de specifieke wensen en behoeften van de opdrachtgever, is deze nog altijd erg tevreden, en keert AMB binnenkort terug om ook de textielwanden te gaan verzorgen.

Capital C Amsterdam
Capital C Amsterdam
Capital C Amsterdam
Capital C Amsterdam
Capital C Amsterdam

Wil jij ook zo'n mooie akoestische oplossing?