Capital C Amsterdam

 
De voormalige Diamantbeurs van Amsterdam kent een rijke historie. Zowel qua architectuur als functies die het gebouw door de jaren heen heeft gehuisvest. Het nieuwe gebouw draagt de nieuwe naam CapitalC en bevat een mix van flexibele werkplekken, vaste kantoorruimtes en vergader- en congresfaciliteiten, deze functies worden ondersteund door een grand café op de 1ste en de 2de verdieping.
Naast een nieuwe invulling veranderde ook het exterieur. Na de sloop van de eind jaren 80 dakopbouw en de versteviging van de constructie is er begonnen met het weer terugbrengen van de oorspronkelijke dakrand i.s.m. Braaksma & Roos architecten. Daarna is er een indrukwekkende glazen dome van 9,5 meter opgezet naar ontwerp van Zwarts & Jansma Architects. Nu heeft het gebouw haar charme terug, lopen historische en moderne architectuur op een stijlvolle wijze in elkaar over en kunnen creatieve bedrijven, waaronder Sijthoff Media, hun intrek nemen.

AMB verzorgde het totale afbouwpakket voor de opdrachtgever New Kantoor. Het betrof hier de kelder t/m 5e verdieping. De werkzaamheden bestonden uit het verzorgen van alle akoestische voorzieningen in de kantoorruimte door middel van eilanden, textielplafonds en spanplafonds. Echter ook het monteren van MS-wanden, hangwanden, systeemplafonds en HWC-eilanden op de diverse verdieping.

Neem hier contact voor een vrijblijvende offerte, meer informatie of/en akoestisch advies.