Michael Wils heeft in 2014 zijn studie bouwkunde afgerond en is datzelfde jaar bij AMB in dienst getreden. Zijn functie is Calculator en Werkvoorbereider. Maar wat houdt zijn precies functie in? Wat maakt een goede werkvoorbereider en waar ziet hij zichzelf over 5 jaar? We laten Michael aan het woord.

 

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een werkvoorbereider/calculator bij AMB?

“Elke dag is anders, omdat ieder project waaraan ik werk verschilt. Daarbij horen wel de dagelijkse werkzaamheden zoals het overleggen met klanten, het uitwerken van tekeningen, calculeren, offertes opstellen, bestellingen plaatsen en als laatste maar ook belangrijkste: het maken van werkinstructies voor monteurs.”

 
Wat moet een goede werkvoorbereider/calculator kunnen volgens jou?

“Een goede werkvoorbereider/calculator moet zorgen dat de materialen tijdig op de bouw zijn en dat de monteurs goed geïnstrueerd zijn. De bouw is afhankelijk van de werkvoorbereiders. Dus als werkvoorbereider/calculator heb je een van de belangrijkste functies binnen het bedrijf. Want als het daar fout gaat, dan gaat het over heel het project mis. Die verantwoordelijkheid maakt het werk uitdagend en leuk om te doen.”
 

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Zoals ik al zei, elke dag is anders en ook geen enkel project is hetzelfde. Dat maakt het variërend. Meedenken in oplossingen is iets wat ik graag doe. Je komt bij ieder project andere uitdagingen tegen en je probeert iedere dag die uitdagingen te tackelen. En het geeft een kick wanneer ik alles getackeld heb.”

Hoe zou je AMB typeren?

“Als een innovatief hoogstaand afbouwbedrijf. Omdat wij altijd buiten het boekje werken en niet uit de weg gaan voor moeilijke oplossingen.”
 

Werk je op dit moment nog aan een leuk project?

“Jazeker. We zijn momenteel bezig met en grote bioscoopketen om daar in 8 zalen, speciaal ontwikkelde, akoestische textielwanden te plaatsen. Ook zijn we bezig met een project voor het hoofdkantoor van de NS in Utrecht met 20.000m2 systeemplafonds.”
 

 

<< TERUG
Abonneer je nu op onze nieuwsbrief