Michael Wils heeft in 2014 de studie bouwkunde afgerond en is datzelfde jaar bij AMB in dienst getreden. Zijn functie is calculator en werkvoorbereider. Maar wat houdt zijn functie in? Wat maakt een goede werkvoorbereider en waar ziet hij zichzelf over 5 jaar? We laten Michael aan het woord.

 

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een werkvoorbereider/calculator bij AMB?

“Elke dag is anders, omdat ieder project waaraan ik werk anders is. Wat wel dagelijks terugkomt is het overleggen met klanten, het uitwerken van tekeningen, calculeren en offertes opstellen, bestellingen plaatsen en als laatste maar ook belangrijkste: het maken van werkinstructies voor monteurs.”

 
Hoe wordt je werkvoorbereider/calculator?

“Ik ben destijds in geleerd door een collega en zodoende in het vak gerold. Na een half jaar kende ik de kneepjes van het vak. Waar iedereen met deze functie tegenaan loopt, is op het begin op je bek gaan. Iedereen maakt fouten, maar daar leer je van en zodoende leer je ook het vak.”

Wat moet een goede werkvoorbereider/calculator kunnen volgens jou?

“Een goede werkvoorbereider/calculator moet zorgen dat de materialen tijdig op de bouw zijn en dat de monteurs goed geïnstrueerd zijn. De bouw is afhankelijk van de werkvoorbereiders. Dus als werkvoorbereider/calculator heb je een van de belangrijkste functies binnen het bedrijf. Want als het daar fout gaat, dan gaat het over heel het project mis. Dit maakt het werk uitdagend en leuk om te doen.”

 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Over 5 jaar zie ik mezelf nog steeds met mijn huidige functie bij AMB. Ik zit hier op mijn plek, de collega’s (en de vrijdag middag borrels) zijn super en ik vind het werk leuk wat ik doe.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Zoals ik al zei, elke dag is anders en ook geen project is hetzelfde. Dat maakt het variërend en mee meedenken in oplossingen is een uitdaging die ik graag doe. Je komt bij ieder project andere uitdagingen tegen en je probeert iedere dag die uitdagingen te tackelen, zodat alles op de bouw goed loopt. En dat geeft uiteindelijk een kick als ik van tevoren alles getackeld heb.”

Hoe zou je AMB typeren?

“Als een innovatief hoogstand afbouw bedrijf. Omdat wij altijd buiten het boekje werken en niet uit de weg gaan voor moeilijke oplossingen.”

 

Werk je op dit moment nog aan een leuk project?

“Jazeker. We zijn momenteel bezig met en grote bioscoopketen om daar in 8 zalen speciaal ontwikkelde akoestische textielwanden te plaatsen. Ook zijn we bezig het een project voor het hoofdkantoor van de NS in Utrecht met 20.000m2 systeemplafonds.”
 

 

<< TERUG