Meet de marketing-stagiair Jochem

Hoe ben je bij AMB terechtgekomen?
Toen ik in het voorjaar op zoek was naar een stage, kwam ik via LinkedIn bij Akoestiek Montage Brabant terecht. Ik wist niet veel over het bedrijf, maar zag mooie foto’s voorbijkomen en toen ik zag dat ze ook nog eens in Bladel gevestigd waren besloot ik een mailtje te sturen. Toen ik dat wilde gaan doen viel me op dat het emailadres wat op de website stond verkeerd gespeld was. Dit gaf ik direct door en stond vervolgens dus al met 1-0 voor, waardoor ik in de zomer al één dag in de week op de marketingafdeling mocht beginnen.

Waarom wilde je graag stage lopen bij AMB?
Ik had keuze tussen meerdere bedrijven, maar besloot uiteindelijk toch om voor AMB te gaan vanwege het veelzijdige takenpakket. Bij grote bedrijven bleek dat je tijdens een stage veel van hetzelfde moest doen, terwijl ik juist liever een bredere stage wilde om erachter te komen wat ik nu écht leuk vind. Dat kan perfect bij AMB: ik heb veel zelfstandigheid, en mag overal helpen wat me leuk of interessant lijkt. Daarnaast voelde de sfeer bij AMB direct goed, dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt.

Wat vind je nu het leukste aan je stage bij AMB?
Het leukste is eigenlijk dat alles mag en alles kan. Niks is te gek, en wanneer we bepaalde ideeën hebben voor marketing dan kunnen we dat, met de juiste argumentatie, ook écht gaan uitvoeren. Doordat het een relatief klein bedrijf is, zijn de lijntjes kort en kunnen we snel doorpakken. Ook werken we op marketinggebied samen met HKB advies, waardoor er een goed marketingplan ten grondslag ligt aan de strategie. Alles wat we doen is dus onderbouwd, dat werkt heel erg fijn. Daarnaast is werken op kantoor van AMB gewoon heel erg ontspannen, omdat we zo’n fijn vrij uitzicht hebben over de weilanden en de koeien. Al is het wel iets minder gezellig nu we deels thuis en deels in verschillende ruimtes op kantoor moeten werken, maar het is niet anders.  

Op welke prestatie bij AMB ben je tot nu toe het meest trots?
De website van Slalom, www.slalom-design.nl, die ik in elkaar heb gezet. Het was voor mij de eerste keer dat ik een volledige website ging maken, en ik ben best trots op het eindresultaat. Het kan uiteraard wel nog veel beter, en daar ben ik nu druk mee bezig: er zal zeer binnenkort ook een speciale website voor Barrisol worden gelanceerd, www.barrisol-design.nl. Ook ben ik heel trots op de recent gemaakte brochure van het nieuwe merk Slalom. Daarnaast gaan we er komende tijd met het marketingteam voor zorgen dat meer projecten via social media gaan worden binnengehaald, door online nog beter zichtbaar te zijn met nog mooiere content. Ook daar heb ik heel veel zin in!Hoe zou je je de komende jaren nog willen ontwikkelen?
Na mijn stage ga ik beginnen aan een minor digital marketing. Ik zou mezelf heel graag verder willen ontwikkelen in online marketing, en ik hoop hierin ook na mijn stage AMB nog parttime in te kunnen blijven ondersteunen in de vorm van een bijbaantje. Zo zou ik bijvoorbeeld graag content willen gaan maken voor AMB in vormen die we nog niet eerder hebben gedaan, zoals video’s.  Na mijn afstuderen zou ik graag willen gaan werken in een groot marketingteam, waar marketing echt veel impact heeft, en je direct effect ziet van online acties.

Zou je anderen een stageplek bij AMB aanraden?
Zeker. Bij Akoestiek Montage Brabant is veel ruimte voor ontwikkeling, en je kan ontzettend veel leren van al het personeel. Bovendien vind ik het super om op een plek te kunnen leren waar mensen open en eerlijk zijn, en het ook direct communiceren wanneer iets beter kan. Ik denk dat dat iets is wat veel jongeren kunnen waarderen, en waar je ook het meeste van kan leren. 


<< TERUG
Abonneer je nu op onze nieuwsbrief